تبدیل سازمان محیط زیست به وزارت خانه تیر خلاصی بر پیكره محیط زیست است
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست ضمن اشاره به این که تبدیل سازمان محیط زیست به وزارت خانه تیر خلاصی بر پیکره محیط زیست است، اظهار داشت: سازمان محیط زیست باید مستقل از قوه مقننه یا مجریه باشد.
به گزارش آبیاری به نقل از ایسنا، احمد لاهیجان زاده در نشست مجمع ملی مطالبه گران محیط زیست ضمن اشاره به این که طی دهه ۵۰ میزان برداشت از آب های زیرزمینی در کشور حدود ۹ میلیارد مترمکعب بوده است، اظهار نمود: این میزان در حال حاضر به ۵۵ میلیارد مترمکعب رسیده است همینطور حدود ۱۵ سال پیش میانگین بارش ها در کشور ۱۲۵ میلیارد متر مکعب گزارش شده است اما حالا این میزان به ۸۹ میلیارد مترمکعب رسیده است.
وی با اشاره به اینکه میانگین دمای هوا هم در ایران طی ۵۰ سال گذشته حدود دو درجه سانتیگراد افزایش پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: چنین شرایطی مبین آن است که باید باتوجه به شرایط زیستی جدید در کشور برنامه ریزی نماییم. افزایش دمای هوا سبب افزایش تبخیر شده است و به دنبال این موضوعات آورد رودخانه ها کمتر شده است و ما متاسفانه آمایش سرزمین را بموقع انجام ندادیم و طی ۴۰ سال گذشته دولت ها و مجلس ها خارج از توان اکولوژیک هر منطقه مجوزهایی را صادر کردند.
لاهیجان زاده افزود: برای مثال در مناطق کویری مانند استان یزد صنایعی مانند فولاد و پتروشیمی افتتاح شد و در استان کرمان درحالیکه توان تأمین آب زیاد را نداشت توسعه باغ ها در دستور کار قرار گرفت.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهار داشت: اگر چنین روندی در کشور ادامه داشته باشد ظرف ۲۰ سال آینده با تبعات جبران ناپذیری همچون مهاجرت مردم، تبدیل شدن تالاب ها به کانون گرد و غبار، حاشیه نشینی و... مواجه خواهیم بود.
سازمان محیط زیست باید مستقل از قوه مقننه یا مجریه باشد
وی در بخش دیگری از صحبت های خود ضمن اشاره به این که سازمان حفاظت محیط زیست باید حافظ انفال و سلامت مردم باشد، خاطرنشان کرد: خیلی از تصمیمات بخصوص برنامه های توسعه توسط دولت یا مجلس تدوین می شود ازاین رو اگر مقرر است که سازمان محیط زیست سازمانی حاکمیتی و سیاست گذار باشد باید مستقل از قوه مقننه یا مجریه باشد چونکه ما بعنوان بخشی از دولت نمی توانیم قانونی که مجلس تصویب می کند را نادیده بگیریم.
لاهیجان زاده اضافه کرد: برای مثال قانون معادن در مجلس تصویب شده و به بهره برداران اجازه داده است که بدون استعلام از سازمان محیط زیست، طبیعت را تخریب کنند. حتی در حال حاضر بخش معدن به دنبال این است که در مناطق چهارگانه محیط زیستی هم بدون استعلام از محیط زیست از معادن بهره برداری کنند.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه در چنین شرایطی بهتر است که سازمان محیط زیست تحت مدیریت مقام معظم رهبری یا بعنوان یکی از ارکان قوه قضاییه باشد که بتواند بر قوه مقننه و مجریه اعمال نظر کند، اظهار نمود: سازمان جنگلها هم بعنوان یکی از بزرگترین حافظان انفال است. ازاین رو بهتر است که این دستگاه ها با یکدیگر ترکیب و تبدیل به مجموعه ای مستقل شوند.
وی با انتقاد از روزنه هایی که در قانون برای مقابله با تصمیمات سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد، اظهار داشت: برای مثال سازمان حفاظت محیط زیست باید برای استقرار صنایع و سایر فعالیتهای اقتصادی مجوز صادر کند. این درحالیست که اگر سازمان محیط زیست به علت تخریب گسترده یا سایر عوامل با این استقرار مخالفت کند، کمیته ای با مسئولیت استانداری ایجاد می شود و در این کمیته با یک رای گیری از اعضا میتوان با تصمیم سازمان محیط زیست مخالفت و مجوز را صادر کرد.
لاهیجان زاده تصریح کرد: ازاین رو باید سازمان حفاظت محیط زیست حق وتویی داشته باشد و اگر با طرح و پروژه ای مخالفت کرد هیچ دستگاهی حق ورود نداشته باشد.
سازمان محیط زیست مجوز کافی برای استخدام نیروی محیط بان را در اختیار ندارد
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با انتقاد از این که سازمان محیط زیست مجوز کافی برای استخدام نیروی محیط بان را در اختیار ندارد، خاطرنشان کرد: وسعت مناطق چهارگانه تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست حدود ۱۸ میلیون هکتار است اما تنها ۳۰۰۰ محیط بان برای حفاظت از این عرصه ها داریم همینطور هم اکنون حدود ۷۰۰۰ ردیف پست خالی در سازمان حفاظت محیط زیست وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه ازجمله دیگر مشکلات حوزه محیط زیست این است که احکام صادره در این عرصه بازدارنده نیستند و خیلی از تصمیمات تابع شرایط سیاسی است، اظهار داشت: در حال حاضر این مورد مطرح گردیده است که سازمان حفاظت محیط زیست تبدیل به وزارت خانه شود. باید تصریح کرد که این اگر این اتفاق رخ دهد تیر خلاصی بر محیط زیست خواهد بود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب