چالش توان ژنتیكی پایین دام ایرانی به همت متخصصان داخلی رفع شد
به گزارش آبیاری یک شرکت دانش بنیان با درک چالش پایین بودن توان ژنتیکی دام های بومی و پایین بودن بهره اقتصادی آنها، موفق شد با استفاده از توان تخصص و دانشی خود و با کمک فناوری های شبیه سازی، دورگه گیری و تولید جنین با روش IVF به این معضل پاسخ دهد.
به گزارش روز شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، یکی از اشکالات موجود در صنعت دامپروری بخصوص در دام سبک، پایین بودن توان ژنتیکی دام های بومی و پایین بودن بهره اقتصادی آنها است.
این مبحث نگهداری سبب شده نگهداری آنها به صورت صنعتی مقرون به صرفه نباشد. بنابراین فناوران این شرکت دانش بنیان با عنایت به کسب دانش فنی شبیه سازی و امکان استفاده از این تکنولوژی در تولید دام های دارای توان ژنتیکی بالا به این حوزه ورود و مبادرت به اصلاح نژاد دام ها کردند.
این شرکت دانش بنیان با درک چالش پایین بودن توان ژنتیکی دام های بومی و پایین بودن بهره اقتصادی آنها به این حوزه ورود کرد و با استفاده از توان تخصص و دانشی خود و با کمک فناوری های شبیه سازی، دورگه گیری و تولید جنین با روش IVF مبادرت به تولید ۲۰ هزار راس بز سانن و مورسیا کرده است.
این پروژه حالا با حمایت ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به نتیجه رسیده است.
پیش از استفاده از این تکنیک، دام های دارای توان ژنتیکی بالا همچون سانن، آلپاین، مورسیا و غیره از راه واردات به کشور آورده می شد. امروز با کمک این فناوری ها بخشی از نیاز کشور در کنار واردات، توسط متخصصان و فناوران داخلی تأمین می شود.
با توجه به نیاز کشور به دام های دارای توان ژنتیکی بالا و واردات دام به کشور، توسعه این فناوری می تواند از خروج ارز جلوگیری نماید. همینطور این امکان وجود دارد که بتوان از ظرفیت دانشگاه ها در توسعه این دانش بهره برد.
وجود بیشتر از ۶۰ میلیون راس دام سبک در کشور که بیشتر آنها برای افزایش بهره وری به اصلاح نژاد نیاز دارند، ضرورتی است که کمک می نماید تا بازار این فناوری در کشور داغ و سوده باشد.
بر اساس گزارش ها هم اکنون دام زنده حاصل از زاد و ولد طبیعی به کشور وارد می شود؛ اما نمونه مشابه خارجی که حاصل از انتقال جنین شبیه سازی شده باشد وجود ندارد. بطور قطع قیمت تمام شده دام حاصل از این تکنولوژی حداقل یک سوم کمتر از دام وارداتی خواهد بود.
منبع: persianwet.ir
مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب