عضو هیات علمی تحقیقات نماتدشناسی خبر داد:

مهار زیستی بید گوجه فرنگی توسط نماتد بیمارگر حشرات

مهار زیستی بید گوجه فرنگی توسط نماتد بیمارگر حشرات

آبیاری: عضو هیات علمی بخش تحقیقات نماتدشناسی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی از مهار زیستی بید گوجه فرنگی توسط نماتد بیمارگر حشرات توسط محققین این موسسه آگاهی داد.


به گزارش موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، «المیرا ابوترابی» اضافه کرد: باتوجه به اهمیت آفت بید گوجه فرنگی اقدام به ارائه روش کنترل بیولوژیک با بهره گیری از نماتد بیمارگر برای کنترل این آفت توسط محققین ایرانی کردیم که موفقیت آمیز بوده است.
عضو هیات علمی بخش تحقیقات نماتدشناسی موسسه تحقیقات گیاه پزشکی گفت: بید گوجه فرنگی (Tuta absoluta ) یا به اصطلاح «توتا»، یکی از آفات کلیدی گوجه فرنگی است که هم اکنون اصلی ­ترین روش کنترل این آفت استفاده از سموم شیمیایی است.
وی اظهار داشت: سمومی که برای کنترل آن استفاده می­ شوند بطور معمول حشره ­کش­ های فسفره و پایروتروئیدی هستند با این وجود افزایش کاربرد روش مبارزه شیمیایی موجب مقاومت در این آفت شده است.
ابوترابی افزود: یکی از روش های موثر و جایگزین مصرف سموم شیمیایی در کنترل این آفت، بهره گیری از روش کنترل بیولوژیک است که تا حالا در خیلی از کشور ها انجام شده و یا در حال انجام می باشد.
نماتدهای بیمارگر حشرات به سبب توانایی ایجاد مرگ سریع میزبان و تاثیر مثبت بر سایر عوامل کنترل بیولوژیک، بعنوان یکی از عوامل کنترل بیولوژیک کارآمد در کنترل آفات مختلف محسوب می شوند.
به گفته وی، استفاده از نماتد بیمارگر حشرات گونه­ Steinernema feltiae به میزان ۱۰۵×۶ لارو نماتد در ۲ لیتر آب ( در هر سی سی تعداد ۳۰۰ لارو نماتد) در هر متر مربع از ردیف کاشت گوجه ­فرنگی گلخانه­ ای بطوریکه سوسپانسیون حاوی نماتد بتواند سطح پشتی و شکمی برگ ­های آفت زده را پوشش دهد، می­تواند با قدرت کارایی ۹۰-۸۰ درصد، در کنترل این آفت نقش ب­سزایی داشته باشد.


منبع:

1400/10/12
22:48:43
5.0 / 5
806
تگها: آب , سفر , مقاوم
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد