آغاز راه اندازی اولین موزه عشایری استان اردبیل در شهرستان گرمی

آغاز راه اندازی اولین موزه عشایری استان اردبیل در شهرستان گرمی

ایرنا- عملیات اجرایی اولین موزه عشایری استان اردبیل به منظور ایجاد فضایی برای معرفی جاذبه ها، سبک زندگی، آیین ها و فرهنگ زندگی جامعه کوچ نشین در شهرستان گرمی شروع شد.


به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، ضمن اشاره به جمع آوری مستندات قابل عرضه در این موزه اظهار داشت: در این موزه همه مولفه های در ارتباط با آداب، آیین، رسوم، سبک زندگی و نقش جامعه عشایری در فرهنگ و اقتصاد منطقه و هم معرفی نقش آنها در مرزبانی و حراست از میهن اسلامی عرضه می شود.
نادر فلاحی، ایجاد بخش هایی در ارتباط با شهدای عشایر، آیین های عروسی و عزاداری و هم معرفی طایفه ها و تیره های جامعه کوچ نشین استان را همچون خصوصیت های این موزه ذکر کرد.

وی اضافه کرد: موزه عشایری شهرستان گرمی بعنوان اولین موزه عشایری استان اردبیل با اختصاص ۱۵ میلیاردریال اعتبار در ساختمان نمایشگاه صنایع دستی واقع در شهرک ولیعصر گرمی راه اندازی می شود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل افزود: با عنایت به جمع آوری مستندات زندگی عشایری استان از سال ها پیش، این موزه در اواخر اردیبهشت ماه و همزمان با برگزاری دهمین جشنواره کوچ عشایری استان اردبیل افتتاح شده و در معرض بازدید علاقه مندان قرار می گیرد.

به گزارش آبیاری به نقل از خبرگزاری ایرنا، بخش بزرگی از جمعیت عشایری استان اردبیل در شمال استان اردبیل و در منطقه مغان شامل پنج شهرستان گرمی، انگوت، پارس آباد، بیله سوار و اصلاندوز زندگی می کنند.
شهرستان گرمی مغان با ثبت بیشتر از ۲۲۰ اثر باستانی بیشترین آثار تاریخی ثبت شده در استان را دارد و علاوه بر این، از مراکز مهم زندگی عشایر شاهسون به حساب می آید.
عشایر استان اردبیل با ۱۲ هزار و ۸۰۰ خانوار و با ۶۶ هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت ۵.۴ درصد جمعیت استان و ۵.۶ درصد جمعیت عشایر کشور را به خود اختصاص داده و از ۲ ایل شاهسون و قره داغ و ۲ طایفه مستقل شاطرانلو و فولادلو تشکیل شده است.

عشایر استان اردبیل ساکن در ۱۱ شهرستان استان، دارای ۴۵ طایفه بوده و در ۵۷۲ قشلاق، ۲۳۷ ییلاق، هفت زیست بوم، ۵۱ سامانه و یکهزار و ۵۲۷ اوبه زندگی می کنند.
عشایر استان اردبیل با جمعیت دامی ۱.۵ میلیون راسی، ۱۵۹ هزار تن فرآورده دامی تولید می کنند و تولیدات سالانه آنها شامل ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۴۳ هزار تن شیر، پنج هزار و ۴۰۰ تن پنیر و یک هزار و ۵۰۰ تن پشم و ۱۴ هزار متر مربع صنایع دستی همچون انواع فرش، گلیم و جاجیم است.
عشایر استان اردبیل که به ایل شاهسون معروف هستند، معمولاً همه ساله نیمی از سال را در قشلاقات مغان و نیمی دیگر را در ارتفاعات و ییلاقات شهرستان مشگین شهر و در دامنه های سبلان سپری می کنند.



منبع:

1401/01/27
10:00:13
5.0 / 5
450
تگها: آب , زیست بوم
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد