توسط دولت های یازدهم و دوازدهم انجام شد:

سرمایه گذاری بیش از 12 هزار میلیارد تومانی در بخش كشاورزی

سرمایه گذاری بیش از 12 هزار میلیارد تومانی در بخش كشاورزی

به گزارش آبیاری رئیس مركز توسعه مكانیزاسیون كشاورزی اظهار داشت: دولت های یازدهم و دوازدهم بیش از 12 هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در زمینه توسعه مكانیزاسیون كشاورزی جذب شده كه در اختیار كشاورزان قرار گرفته و این مركز نقشی در قیمت گذاری ندارد.


به گزارش روز چهارشنبه وزارت جهاد کشاورزی، « کامبیز عباسی » در زمینه درخواست غیرقانونی افزایش قیمت ماشین آلات مکانیزاسیون کشاورزی توسط بعضی از تولیدکنندگان این ادوات و انتشار اخباری در شبکه های مجازی در خصوص اینکه این مرکز قیمت ادوات کشاورزی را به تولیدکنندگان این ماشین آلات تحمیل کرده است، توضیحات لازم را ارائه داد.
وی اضافه کرد: این مساله که مرکز مانع از افزایش قیمت سازندگان آن شده غیر منطقی است، برای اینکه مرکز توسعه مکانیزاسیون متولی برنامه ریزی و سیاست گذاری مکانیزاسیون کشور است و در قیمت گذاری مداخله نمی کند.
به گفته عباسی، طی هشت سال گذشته، این مرکزبا برنامه ریزی و نظام مند کردن توسعه مکانیزاسیون، اقدام های موثری را برای نیل به اهداف این بخش انجام داده است.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اشاره کرد: بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در زمینه توسعه مکانیزاسیون کشاورزی جذب شده که حدود ۱۴۰ هزار دستگاه تراکتور، حدود سه هزارو ۸۰۰ دستگاه کمباین غلات و حدود ۳۰۰ هزار دستگاه انواع ادوات کشاورزی در اختیار کشاورزان قرار گرفته و تمامی اسناد و مدارک این ادوات در بانک کشاورزی ثبت و قابل رویت است.
عباسی با اشاره به سابقه همکاری انجمن ماشین آلات کشاورزی با مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی، اظهار داشت: در سال ۹۹، به سبب تغییر قیمت ها و نوسانات قیمتی بازارو مشکلات تحریم، اختلاف هایی را در زمینه قیمت گذاری ماشین آلات کشاورزی پیدا کردیم.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی اضافه کرد: این انجمن میزان اعتبار تخصیص یافته در هشت سال قبل به بخش مکانیزاسیون را هزار میارد تومان اعلام نموده، در صورتیکه مرکز توسعه مکانیزاسیون تا حالا ۱۴۰ هزار تراکتور را پلاک گذاری کرده و به متقاضیان تحویل داده است که این امر با میزان اعتبار مطرح شده، امکان پذیر نیست.
عباسی توضیح داد: در هشت ماهه سال ۹۹، ۱۴ هزار تراکتور به مردم تحویل و یک هزارو ۶۰۰ میلیارد تومان تسهیلات جذب شده است و سازندگان ماشین آلات بذرکار در سال، چهار هزار بذرکار به کشاورزان تحویل می دهند.
قیمت گذاری ماشین آلات کشاورزی باید معقول و منطقی باشد
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با اعلان اینکه ما مدافع کشاورزان و تولید هستیم اظهار داشت: همین طور ما از سازندگان ماشین آلات کشاورزی حمایت می نماییم اما افزایش قیمت ماشین آلات باید معقول و منطقی باشد.
وی اضافه کرد: بعضی از این تولیدکنندگان اصرار بر قیمت گذاری هفتگی و روزانه بر ماشین آلات کشاورزی دارند و مرکز توسعه مکانیزاسیون را مانع خود می دانند.
عباسی افزود: بعضی از این تولیدکنندگان تقاضای افزایش ۱۵۰ تا ۳۰۰ درصدی ماشین آلات کشاورزی را دارند که ما بعنوان متولی این بخش، اعمال این قیمت ها را نمی پذیریم.
وی اضافه کرد: ۹۰ درصد از عرضه کنندگان در قالب های مشخص و مبتنی بر افزایش قیمت مواد اولیه خود، قیمت ماشین آلات را تغییر دادند.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در ارتباط با ارائه تسهیلات برای خرید ماشین آلات کشاورزی، اشاره کرد: بوسیله خط اعتباری مکانیزاسیون، ۸۰ درصد قیمت ماشین آلات به شکل تسهیلات پرداخت می شود و هر کشاورزی که به بانک کشاورزی مراجعه کند، برای دریافت ماشین آلات کشاورزی تسهیلات دریافت خواهدنمود.
وی افزود: زمان بازپرداخت این تسهیلات بعد از پنج تا هفت سال و سود آن سه درصد کمتر از سود مصوب و متداول بانکی کشور است.
عباسی با اشاره به همکاری مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و سازمان پشتیبانی از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اظهار داشت: مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و سازمان حمایت با هم در ارتباط هستند و سایت مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در اختیار این سازمان است، بدین سبب تمام قیمت ها توسط این سازمان رصد می شود.
وی اضافه کرد: وظایف ساختاری ما نظارت بر عرضه است و ما این وظیفه را به نحو احسن انجام می دهیم.
به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، در دولت یازدهم ردیف اعتباری مستقلی به بخش مکانیزاسیون کشاورزی تعلق گرفت، بطوریکه برای پروژه تجهیز و نوسازی ناوگان ماشینی بخش کشاورزی با محور اقتصاد مقاومتی از نیمه دوم سال ۹۲ تا حالا به تدریج هفت خط اعتباری به این بخش اختصاص یافته است.
خط نخست اعتباری در سال ۹۲ به ظرفیت هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، خط دوم به میزان هشت هزار میلیارد ریال در سال ۹۳، خط سوم در سال ۹۴ به میزان ۱۰ هزار میلیارد ریال، خط اعتباری چهارم در سال ۹۵ به مبلغ ۱۲ هزار میلیارد ریال، خط اعتباری پنجم در سال ۹۶ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال، خط اعتباری ششم در سال ۹۷ به مبلغ ۱۵ هزار میلیارد ریال و خط اعتباری هفتم در سال قبل به مبلغ یک هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اختصاص یافته است.
آمارها نشان میدهد سالیانه ۲۵ هزار میلیارد ریال تقاضای تسهیلات برای توسعه و نوسازی ماشین آلات کشاورزی وجود دارد. بعد از چند دهه ضریب مکانیزاسیون کشاورزی کشور به ۱.۶۵ اسب بخار در هکتار رسیده و مقرر است این رقم به ۲.۱ اسب بخار افزایش یابد.



منبع:

1399/09/05
13:30:25
5.0 / 5
1571
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد