مدیر اداره امور عشایری مازندران :

بخش زیادی از ایل راه های مازندران با تردد خودرو های آفرود تخریب می شود

بخش زیادی از ایل راه های مازندران با تردد خودرو های آفرود تخریب می شود

ایرنا- مدیر اداه امور عشایری مازندران نسبت به ورود و تردد خودرو های آفرود در ایل راه های استان اخطار داد و اظهار داشت: بخش زیادی از ایل راه های عشایری استان با تردد خودرو های آفرود تخریب می شود.


به گزارش آبیاری به نقل از ایرنا، حجت الله شعبانی روز چهارشنبه در جلسه شورای عشایر مازندران که با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان امور عشایر ایران در ساری برگزار شد، به وجود ۹۴۲ کیلومتر ایل راه و یکهزار و ۲۶۵ کیلومتر مسیر مال رو در مناطق مختلف استان اشاره نمود و اضافه کرد: باآنکه بعضی از دهیاران و اعضای شورای اسلامی با هماهنگی بخشداران و فرمانداران شهرستان ها، مانع حضور آفرود سواران به ایل راه ها می شوند، اما ورود و تردد آنان همچنان تداوم دارد.
وی با بیان اینکه هر ساله آفرود سواران با تخریب جاده ها مشکلات زیادی را برای کوچ، جابه جایی و نقل و انتقال محصولات دامداران عشایر به وجود می آورند، اظهار داشت: علاوه بر این، هزینه سنگینی هم برای بازسازی و ترمیم مسیرهای تخریب شده متوجه اداره امور عشایر استان است.
شعبانی با بیان اینکه سال قبل حدود چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای بازسازی و مرمت ایل راه استان هزینه شد، خواهان صدور دستور استاندار برای فرمانداران جهت ممنوع کردن تردد آفرودسواران در ایل راه های در فصل تابستان شد.
وی عنوان کرد: یکی از مهم ترین اقدامات در جهت بهبود وضعیت عشایر بخصوص در زمان کوچ ترمیم ایل راه است، چون که ساماندهی این مسیرها در کمک به عشایر برای کوچ آسان تر به ییلاق و قشلاق و محرومیت زدایی از این قشر بسیار مهم و مؤثر است.


کمبود چراگاه در دشت و جلگه مازندران
مدیر اداره امور عشایر مازندران به به وجود حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار راس گوسفند در استان اشاره نمود و اظهار داشت: با توسعه کشت دوم بخصوص برنج و کلزا، زمین اجاره ای برای چرای آزاد دام در زمان قشلاق خیلی کم شده است.
شعبانی با توضیح این نکته که کمتر از ۲۰ هزار هکتار از مراتع مازندران در حوزه منابع طبیعی منطقه ساری در چارچوب چرای دام در قشلاق وجود دارد که عمده آن در شبه جزیره میانکاله در بهشهر است، اضافه کرد: کمبود علوفه باعث افزایش مصرف نهاده های دامی همچون سبوس و جو شده است.
وی به پرداخت ۵۵ میلیارد تومان تسهیلات با بهره ۱۰ درصدی با هدف پروار بندی دام طی سالهای ۹۵ تا ۹۹ به خانوار های عشایر استان اشاره نمود و اظهار داشت: سالانه حدود ۸۲۰ تن گوشت قرمز توسط عشایر استان تولید، تأمین و عرضه می شود.
شعبانی از سازمان امور عشایر کشور خواست تا در تأمین نهاده های دامی برای عشایر مازندران توجه ویژه ای داشته باشند و در عین حال بالا بودن سرانه دام به نسبت وسعت مرتع در استان را از دیگر مشکلات عشایر درفصل ییلاق عنوان نمود.
وی برق رسانی به خانواده عشایر از راه پنل های خورشیدی را از دیگر خدمات مهم دولت تدبیر و امید طی سالهای اخیر عنوان نمود و عنوان کرد: طی سال قبل حدود ۷۰ پنل خورشیدی در استان به صورت مجانی در مناطق عشایری استان توزیع و نصب شده است.
هر پنل خورشیدی به صورت متوسط امکان ذخیره یکهزار و ۵۰۰ وات برق را دارد که این میزان نیاز چهار شبانه روز هر خانوار عشایری را برای وشنایی چهار شعله لامپ، یک دستگاه یخچال و تلویزیون دارد.
مدیر امور عشایری مازندران اضافه کرد: به منظور رفاه حال عشایر و گسترش استفاده از انرژی های نوین مانند انرژی خورشیدی و حذف تدریجی استفاده از سوخت فسیلی و کاهش شکستن درخت بعنوان هیزم، نصب پنل های خورشیدی از برنامه های مهم امور عشایر استان است.
مازندران به سبب ارتفاعات البرز یکی از استانهای عشایر نشین کشور به حساب می آید و طبق آمار رسمی حدود چهار هزارو ۷۰۰ خانوار عضو جامعه عشایری مازندران هستند.



1400/03/13
11:27:05
5.0 / 5
1037
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد