مجری طرح توسعه گلخانه های كشور:

94 درصدی برنامه راه اندازی گلخانه ها طی سال قبل تحقق یافت

94 درصدی برنامه راه اندازی گلخانه ها طی سال قبل تحقق یافت

به گزارش آبیاری مجری طرح توسعه گلخانه های کشور اعلام نمود: سال قبل برای راه اندازی ۴هزار و ۶۰۰ هکتار گلخانه و محیط های کنترل شده هدفگذاری شد که با پیگیری جهاد کشاورزی استان ها، مهندسان مشاور، پیمانکاران و بانکهای عامل ۹۴ درصد از این اهداف معادل ۴هزار و ۳۱۱ هکتار محقق شد.


به گزارش روز سه شنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «داریوش سالم پور» اضافه کرد: با راه اندازی چهار هزار و ۳۱۱ هکتار گلخانه و محیط های کنترل شده در سال ۹۹ برآورد می شود که سطح گلخانه های کشور تابحال به بیشتر از ۲۱ هزار هکتار رسیده است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از این گلخانه ها هنوز به بهره برداری نرسیده است، عنوان کرد: سال قبل از چهار هزار و ۳۱۱ هکتار گلخانه راه اندازی شده حدود یک هزار و ۶۵۰ هکتار آن به بهره برداری رسید و پیشبینی می شود در نیمه نخست سال جاری مابقی این گلخانه ها به بهره برداری برسد.
مجری طرح توسعه گلخانه های کشور اظهار داشت: بیشتر از ۹۰ درصد این سطح اجرایی در ارتباط با گلخانه های تجاری، بیشتر از هفت درصد در ارتباط با سازه های فنی و سبک (سایبان ها) و حدود سه درصد در ارتباط با گلخانه های کوچک مقیاس است.
وی بیشترین سطح توسعه گلخانه ها پارسال را در ارتباط با استانهای تهران با ۶۶۴ هکتار، اصفهان ۶۱۱ هکتار، آذربایجان شرقی ۳۴۷ هکتار، اردبیل ۳۲۹ هکتار، هرمزگان ۳۰۶ هکتار و خراسان رضوی ۲۸۸ هکتار عنوان نمود.
سالم پور، طرح گلخانه ها و محیط های کنترل شده کشور را جامع و در عین حال عام دانست و خاطرنشان کرد: این طرح، گلخانه های بزگ مقیاس، کوچک مقیاس، سایبان های کشاورزی، محیط های فناورانه مانند واحدهای قارچ های خوراکی را شامل می شود.
وی اضافه کرد: از آنجایی که ایران دارای اقلیم های مختلف و حتی میکرو اقلیم است، ازاین رو سیاست ها و خط مشی ما این است که گلخانه ها و محیط های کنترل شده در مناطق مستعد و مناسب از نظر اقلیمی، دسترسی به زیرساخت ها و نزدیکی به بازارهای هدف مصرف داخلی و صادراتی توسعه پیدا کند.
سالم پور، طرح توسعه گلخانه ها را از طرح های اولویت دار و شاخص وزارت جهاد کشاورزی در حوزه افزایش بهره وری و تولید، افزایش کارایی و صرفه جویی آب عنوان نمود و اظهار داشت: این طرح از سال ۹۵ در چارچوب برنامه اقتصاد مقاومتی هم تصویب شده است.
وی اظهارداشت: تغییرات اقلیمی، کاهش بارندگی در کشور و در جهان، خشکسالی ها و افزایش جمعیت سبب شده ما از سیستم های سنتی کشاورزی دور شده و به سمت سیستم های نوین کشاورزی که یکی از آنها گلخانه ها است، حرکت نماییم.
مجری طرح توسعه گلخانه های کشور اضافه کرد: تولید محصول در گلخانه ها علاوه بر افزایش عملکرد تولید و کارآیی آب، از خسارت های محیطی هم تا حدودی جلوگیری می کند و ضایعات محصولات را به زیر یک درصد می کاهد و ازاین رو، ساخت گلخانه ها حتی در کشورهایی مانند هلند و ترکیه که مشکل آب ندارند، دارای اهمیت است.



منبع:

1400/05/06
08:29:31
5.0 / 5
940
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد