عدم اختصاص ارز به نهاده های دامی از 8 ماه گذشت

عدم اختصاص ارز به نهاده های دامی از 8 ماه گذشت

به گزارش آبیاری، یک مسئول صنفی اظهار داشت: ارز نهاده های دامی پس از اظهار محموله باید بین یک تا سه ماه اختصاص داده شود. هم اکنون در سال 1404 قرار داریم و 8 تا 9 ماه است که ارز آن اختصاص پیدا نکرده است.



به گزارش آبیاری به نقل از مهر، امروز چهارشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۴ نشست اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور در محل این اتحادیه اجرا شد.
محمدرضا کلامی، دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور در آغاز این جلسه اظهار داشت: سال قبل ۱۷ میلیون تن نهاده فقط در ۴ کالا ذرت، کنجاله، جو و دانه سویا وارد شد. بدین سان تعادل بازار در سال ۱۴۰۳ برقرار بود.
وی در ادامه با گلایه از عدم اختصاص ارز از آبان سال قبل تا امروز، عنوان کرد: اختصاص ارز نهاده های دامی پس از اظهار محموله باید بین یک تا سه ماه پرداخت گردد. هم اکنون در سال ۱۴۰۴ قرار داریم و ۸ تا ۹ ماه است که ارز آن اختصاص پیدا نکرده است. در وضعیت خاص امروز نه فقط فاصله اختصاص ارز کاهش نیافته که افزایش هم یافته است.
این مسئول صنفی با اشاره به بروز تبعات آن طی ۲ تا ۳ ماه آتی، اظهار داشت: در وضعیت فعلی مقادیر عرضه و توزیع نهاده های دامی نشان میدهد موجودی انبارها کم شده و این امر ۴۵ روز دیگر در بازار نمود پیدا می کند.
وی تصریح کرد: در ۳ ماهه نخست امسال ۶۶۰ هزار تن جو وارد شده که نسبت به سال قبل ۲۶ درصد رشد را نشان میدهد اما چرا در بازار کمبود وجود دارد؟
کلامی اضافه کرد: در عرصه تامین ذرت تأکید کردیم برای مصارف بهار باید از دی ماه ثبت سفارش ها باز شود؛ اما ثبت سفارش نهاده دام و طیور مصرف بهار ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ باز شد که با تعطیلات نوروز همزمان شده و قسمتی از زمان از دست رفت.
دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده های دام و طیور اظهار داشت: با تمام تلاش ها به هر حال محموله ها خریداری و ارسال شده اما در بنادر داخلی و بنادر کشورهای همسایه معطل تامین ارز است.
این مسئول صنفی به گلایه افزود: بالاتر از ۱۰ کشتی با بار نهاده دامی در بنادر داخلی و بنادر کشورهای همسایه مشمول دموراژ می شوند در صورتیکه به شرکت دولتی مجوز واردات داده شده که تازه برای خرید اقدام نماید.
کلامی با اشاره به بالاتر از ۲ میلیارد یورو مطالبات حوزه نهاده های دامی، اشاره کرد: روزانه ۳۰ هزار دلار برای یک کشتی ۶۰ هزار تنی دموراژ پرداخت می شود و امروز بالاتر از ۱۰ کشتی حدود ۲.۵ ماه منتظر اختصاص ارز است.


منبع:

1404/04/20
16:54:52
5.0 / 5
24
تگها: آب , شركت
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
لینک دوستان آبیاری
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد