رییس سازمان امور عشایر ایران:

۳۷۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به عشایر كشور اختصاص یافت

۳۷۰ میلیارد تومان برای آبرسانی به عشایر كشور اختصاص یافت

رئیس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: ۳۷۰ میلیارد تومان در بودجه سال ۱۴۰۰ برای آبرسانی به سامانه های عشایر و ۵۰۰ میلیارد تومان هم برای ارتقای شاخصهای مناطق عشایری در کشور اختصاص یافته است.


شاپور علایی مقدم روز یکشنبه در بازدید از محلات عشایری منطقه سه قلعه شهرستان سرایان که با حضور نماینده مردم فردوس، طبس، سرایان و بشرویه در مجلس شورای اسلامی و تعدادی از مسئولان استانی انجام شد، با اشاره به تعامل مجلس و سازمان امور عشایر اضافه کرد: ۵۰۰ میلیارد تومان هم برای بهداشت و تجهیز و نوسازی مدارس عشایری در بودجه سالجاری مصوب شده است.
وی بیان نمود: بارش های سال آبی جاری نسبت به سال قبل ۵۲ درصد کاهش داشته و این گرمای هوا، تبخیر آب و کمبود علوفه شرایط را برای عشایر سخت کرده است.
رییس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: خشکسالی سال جاری طی ۵۳ سال قبل بی سابقه بوده که مشکلات زیادی را ایجاد کرده و ۱۴۰۰ سال سختی برای عشایر بخصوص عشایر خراسان جنوبی است.
وی از اختصاص سهمیه جو با نرخ دولتی به عشایر خراسان جنوبی اطلاع داد و اظهار داشت: این برنامه از هفته آتی در استان محقق خواهد شد.
علایی مقدم گفت: هفت میلیون تن ظرفیت تولید علوفه مراتع عشایری است که سالانه استفاده می شود و سال جاری با کاهش بارندگی ۱، ۶ میلیون تن کاهش علوفه مرتع را داشته ایم.
وی با اشاره به مبحث آبرسانی به روستاهای عشایری اظهار داشت: روزانه هفت میلیون و ۲۰۰ هزار لیتر آبرسانی سیار به این روستاها با ۷۵۰ دستگاه کامیون در کل کشور انجام می شود.
رییس سازمان امور عشایر بیان نمود: به منظور پشتیبانی از جامعه عشایری، خرید تضمینی دام عشایر خراسان جنوبی از فردا (دوشنبه) شروع می شود و تلاش ما این است که بخشی از مشکلات عشایر را با خرید تضمینی دام سبک حل نماییم.
وی اضافه کرد: دام زنده ترکیبی عشایر به ازای هر کیلوگرم ۴۵ هزار تومان خریداری خواهد شد و به ازای هر کیلوگرم دام زنده مقدار سه کیلوگرم جو یارانه ای در اختیار عشایر قرار می گیرد که با محاسبه این قیمت خرید دام ۵۷ هزار تومان می شود.
وی با اشاره به این که خراسان جنوبی جزو استانهای گروه یک کشور در مورد خشکسالی و کمبود بارندگی است اظهار داشت: در بازدید از محلات عشایری استان مشکلات تأمین علوفه، خرید تضمینی دام و پرداخت تسهیلات ارزانقیمت همینطور خدماتی از قبیل راه، آب، سوخت رسانی و آبرسانی به عشایر بررسی گردید و در مرکز تصمیم گیری می شود.
علایی مقدم تأمین برق عشایر را بسیار مهم دانست و گفت: هرچند برق رسانی وظیفه سازمان امور عشایر نیست ولی به خاطر عمق محرومیتی که این مناطق وجود دارد، این حوزه هم تأمین اعتبار می شود.
وی افزود: بزودی محموله ای از علوفه وارد کشور می شود که به محلات عشایری خراسان جنوبی هم اختصاص خواهد یافت.
رییس سازمان امور عشایر ایران اظهار داشت: بازخورد این سفرها برای ما خیلی مهم می باشد و اگر مشکلی از عشایر حل نشود، به درد نمی خورد بنابراین سفرهای ما به روستاهای عشایری با نتایج خیلی خوب و به نفع عشایر خواهد بود.
وی گفت: کمک به صندوق های خرد زنان عشایری باید افزایش یابد تا باعث اشتغال بیشتر آنان شود و با معرفی آنان برای گرفتن تسهیلات ارزانقیمت بانکی بخشی از مشکلات شان مرتفع شود.
علایی مقدم اضافه کرد: پیشنهاد می شود در چارچوب تفاهمنامه ای برای تعدیل اثرات خشکسالی، سازمان امور عشایر ۱۰ میلیارد تومان با محوریت تأمین آب و علوفه اعتبار اختصاص دهد و ۱۰ میلیارد تومان هم استانداری خراسان جنوبی بگذارد تا مشکلات عشایر استان تا حدی برطرف شود.
وی اظهار داشت: طرح بیمه مجانی تأمین اجتماعی عشایر کشور هم در دستور کار قرار دارد که سهم استان خراسان جنوبی محفوظ است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی هم در این بازدید اظهار داشت: در بازدیدهایی که از محلات عشایری صورت گرفته، بارها تاکید شده که به وفور تسهیلات برای خرید نهاده های دامی وجود دارد تا عشایر بتوانید این چند ماه را با کمترین ضرر سپری کنند.
مهدی عصمتی پور اضافه کرد: اکیپ های شهرستانی و استانی مشخص شده است و از بامداد فردا (دوشنبه) خرید تضمینی دام عشایر استان صورت خواهد گرفت، البته ما در استان مشکل زیرساختی داریم و فقط یک کشتارگاه برای این کار وجود دارد.
رییس سازمان امور عشایر ایران روز گذشته هم به همراه نماینده مردم قاینات و زیرکوه در مجلس شورای اسلامی از روستاهای بخش آباد، فرخی و گرماب بخش مرکزی شهرستان قاینات بازدید کرد و همایش عشایری با حضور وی در روستای فرخی برگزار شد.
علائی مقدم با سفر به زیرکوه از محلات عشایری جان میرزا، چاه جمبلی، چاه دهنه، گزیخک، شیر مغز، بخش آباد، فرخی، گرماب، همت آباد و گزخت این شهرستان مرزی هم بازدید کرد و با عشایر به گفت و گو پرداخت.
۱۵ هزار و ۶۷۶ خانوار عشایر معادل ۸۱ هزار نفر در خراسان جنوبی زندگی می کنند و ۸۰ درصد این جمعیت در مناطق مرزی استان شامل شهرستان های سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه مستقر هستند.
خراسان جنوبی با ۱۱ شهرستان و جمعیت کمتر از ۸۰۰ هزار نفر، چهارمین استان عشایری کشور است.


1400/03/17
12:25:44
5.0 / 5
1036
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
آبیاری
persianwet.ir - مالکیت معنوی سایت آبیاری متعلق به مالکین آن می باشد